Press

Welcome to Språkkraft’s Pressroom

Följ Språkkraft

SVT Språkplay ökar integrationen i Sverige

Pressmeddelande   •   Dec 13, 2017 11:21 CET

”SVT:s programutbud är perfekt för att börja förstå det svenska samhället och i appen kan du nu dessutom samtidigt träna på det svenska språket.” säger Niss Jonas Carlsson, ordförande i den ideella föreningen Språkkraft som tillsammans med SVT kommer att fortsätta utveckla Språkplay under 2017 och 2018. SVT Språkplay är rolig att använda och bygger på att lärandet sker i vardagen i mobilen eller läsplattan. Appen styrs av användarens intressen och kan användas på alla programkategorier. Ett mycket populärt program är “Nyheter på lätt svenska”. Testversionen av SVT Språkplay omtalades som en ”världsnyhet” när den presenterades på Social Innovation Summit 2016. Sedan dess har den fått över 55 000 nedladdningar, höga betyg av användarna och tilldelats Spektrumpriset. SVT Språkplay ger idag språkstöd till engelska, ryska, spanska, arabiska, turkiska, albanska, bosniska, kroatiska, persiska, finska, grekiska, kurdiska, serbiska, somaliska, azeriska, amhariska, tigrinja och pashto.

Språkkraft är en ideell förening baserad i Stockholm som erbjuder gratis digitala lösningar med fokus på språkinlärning och kontaktskapande på vägen mot jobb eller utbildning för flyktingar, nyanlända och andra invandrare till Sverige. De digitala lösningarna är anpassade utifrån den enskilda användarens medieintresse och fungerar som en länk in i det svenska samhället och det svenska språket. Med apparna SVT Språkplay och Språkkraft Läscoach med tusentals användare är Språkkraft ett av Sveriges största och snabbast växande initiativ för att öka integrationen i Sverige

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.