Press

Welcome to Språkkraft’s Pressroom

Följ Språkkraft

SVT Språkplay appen nominerad till Prix Europa 2018

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2018 15:24 CEST

Under måndagen nominerades bland annat appen SVT Språkplay till Prix Europa 2018 tävlingen i Berlin och PotsdamAppen för språkinlärning finns med i listan på nominerade i Online kategorin. Appen har utvecklats i samarbete med föreningen Språkkraft. Vinnarna kommer att hedras under prisutdelningen i Potsdam fredagen den 19 oktober 2018.

– Vi är jätteglada för att Språkplay är nominerat till Prix Europa. För mig bekräftar det att behovet att använda TV-program för att lära ett nytt språk är relevant i flera länder i Europa. Tillsammans med Språkraft som har utvecklat tjänsten ser vi fram emot att presentera den för våra public service kollegor i Berlin i oktober, säger Are Nundal, beställare för Språkplay på SVT.

– Vi på Språkkraft är oerhört glada och stolta att få vara med på denna resa som SVT gör med appen Språkplay, Appen är unik för att den erbjuder språkinlärning genom dagsaktuella medier. Vi vet att medier kan fungera som en viktig integrationsmotor i samhället, säger Niss Jonas Carlsson, grundare av föreningen Språkkraft.

– Roligast med att Prix Europa nominerar SVT Språkplay är inte möjligheten att vinna utan att appen nu presenteras för en lång rad Europeiska bolag och därmed får chansen att bidra med både nytta och nöje i fler länder. Sedan vore det såklart kul om vi dessutom vann, säger Erik Hedin, projektledare för Språkplay på SVT.

Språkplay appen lanserades i september 2016 tillsammans med SVT - världens första TV-playtjänst för nyanlända och utrikesfödda. Appen ger fler möjlighet att lära sig svenska genom att titta på TV-program med interaktiva undertexter på 18 utländska språk. Appen har idag över 200 000 användare.

Här hittar du alla nominerade till Onlinepriset. Läs mer

Länk till nyhet på SVT om Prix Europa. Läs mer

Länk till SVT Språkplay appen för Android är http://bit.ly/2qdRW06 och för iOS http://apple.co/2p3twc8


Fakta om Språkkraft

Språkkraft är en ideell förening baserad i Stockholm. Vi erbjuder digitala lösningar med fokus på språkinlärning och kontaktskapande på vägen mot jobb eller utbildning för nyanlända och utrikesfödda i Sverige.

Språkkraft erbjuder medie integrerat lärande, det vill säga inlärning sker med hjälp av dagsaktuella medier. Till det finns integrerade ordböcker och språkövningar idag på 18 utländska språk. Urvalet av innehåll styrs både av individens kunskapsnivå och personliga intressen. Detta för att lärandet skall bli både relevant och roligt.

Mer information om Språkkraft och våra digitala lösningar hittar du på www.sprakkraft.org eller bifogat faktablad.

Presskontakt

Sylvia Rezania - 0704-23 04 18

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.