Press

Welcome to Språkkraft’s Pressroom

Följ Språkkraft

Järva veckan: Språket ger egenmakt och bidrar till bättre integration

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2018 06:00 CEST

Alla vet att språket är ett viktigt verktyg till integration. Med språket kommer egenmakt, att förstå, att följa och påverka i det svenska samhället. Därför arbetar föreningen Språkkraft med att erbjuda kostnadsfri medieintegrerad språkinlärning för nyanlända och utrikesfödda. Genom Järva veckan är vi med och drar vårt strå till stacken i arbetet för en bättre integration.

–  Språkkrafts vision är att stärka nyanlända och utrikesfödda att bli en integrerad del i det svenska samhället. Genom digitala lösningar skapar vi möjligheter att utveckla det svenska språket och skapa nya kontakter. Du som behärskar svenska kan göra skillnad genom att bli språkmentor i Språkchat, säger Niss Jonas Carlsson, grundare till Språkkraft.


Järva veckan

Välkommen och titta närmare på våra digitala lösningar för medieintegrerad språkinlärning. Anmäl dig som språkmentor i Språkchat. Du hittar oss i Axel Johnsons tält, C09, söndagen den 10 juni kl.15.30-20.00.


Fakta om Språkkraft

Språkkraft är en ideell förening baserad i Stockholm. Vi erbjuder digitala lösningar med fokus på språkinlärning och kontaktskapande på vägen mot jobb eller utbildning för nyanlända och utrikesfödda i Sverige.

Språkkraft erbjuder medieintegrerat lärande, det vill säga inlärning sker med hjälp av dagsaktuella medier. Till det finns integrerade ordböcker och språkövningar idag på 18 utländska språk. Urvalet av innehåll styrs både av individens kunskapsnivå och personliga intressen. Detta för att lärandet skall bli både relevant och roligt.

Mer information om Språkkraft och våra digitala lösningar hittar du i bifogat faktablad nedan eller på www.sprakkraft.org


Presskontakt

Sylvia Rezania – 0704-23 04 18

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.